Fælles om Aarhus Ø via lokale tiltag

Som virksomhed handler det ikke kun om pleje og behandle sine kunder godt, det handler også om det gode naboskab og give tilbage eller understøtte fællesskabet i ens nabolag.

Aarhus Ø er en bydel i udvikling, der også medfører en pionerånd og en lyst til at skabe nye og sunde vaner og traditioner. At være erhvervsdrivende i et sådant område er både et privilegium samt giver et ansvar om at støtte op om fællesskabets tiltag og være en driver for de gode takter.

Nogle gange er det store tiltag, der bakkes op om. Som da Aarhus Ø skulle være vært for VM i sejlsport og hele bydelen stod på den anden ende med daglige besøg at flere tusinde sportsudøvere og publikum. Andre gange er det det de små initiativer man står sammen om.

Et af de små tiltag, der dog gør en stor forskel, ikke bare for Aarhus Ø, er indsamling af affald i lokalområdet. Mange arealer på Aarhus Ø er endnu ikke bebygget og derved ikke under nogen form for officiel drift af hverken ejerforeninger eller i det kommunale system. Dertil står vores byer overfor en øget indsats samt udfordring på netop affaldsområdet. På Aarhus Ø gør beboerne og erhvervslivet noget ved dette og samles et par gange om året til en fælles indsats under tiltaget Rent Kvarter.

Fire ud af seks affaldsjægere i område E fra affaldsindsamlingen forud for VM i Sejlsport på Aarhus Ø i 2018. I alt var cirka 30 beboere og erhverspersoner på affaldsjagt på Aarhus Ø  

Årets første affaldsindsamling bliver 31. marts og laves sammen med 200.000 andre, der på initiativ af Danmarks Naturfredningsforening mødes over hele landet og giver den danske natur en hjælpende hånd. Vi som erhvervsliv på Aarhus Ø melder os selvfølgelig under fanerne og ønsker at gøre vores del til at vores kvarter fremstår pænt og rent, samtidig med at vi i fællesskab løfter en stor miljø- og samfundsmæssig opgave.

Aarhus Ø består af et bredt udvalg af borgere, brugere og erhvervsdrivende. En formiddag i fællesskab giver mulighed for at møde naboer og lære hinanden at kende, og i fællesskab skabe den bydel som vi i ønsker os, at Aarhus Ø skal være.

Aarhus Ø erhvervsnetværk vil gerne være en del af fællesskabet på Aarhus Ø og når det samtidig støtter op om en vigtig samfundsmæssig udfordring er det bare et ekstra plus. Ligesom beboerne på Aarhus Ø gerne vil komme hjem vil et rent og pænt nærmiljø, ønsker vi det samme for vores medarbejdere og kunder. Alt dette i håbet om, at vi på et tidspunkt ikke står med denne udfordring på Aarhus Ø og ny kan nyde det kvarter og fællesskab vi har opbygget.

Affaldsindsamlingen på Aarhus Ø arrangeres i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Rent Kvarter. Læs mere om den landsdækkende kampagne her www.affaldsindsamlingen.dk – og tilmeld dig dit lokale indsamling eller mød op på Aarhus Ø sammen med os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *